
Dieta zone – poznaj jej zasady
Dieta zone opiera się na utrzymaniu równowagi między składnikami odżywczymi.
Dieta proteinowa - schudnij bez głodu
Dieta proteinowa dostarcza dużej ilości kalorii z białka, natomiast inne źródła, takie, jak węglowodany i tłuszcze, są w niej ograniczane.
Dieta odkwaszająca – jak zmienić swoje życie
Dieta odkwaszająca została opracowana przez Roberta Younga, naukowca zajmującego się między innymi przemianami komórkowymi.
Dieta jajeczna – jak stracić kilka kilogramów?
Jajka są jednym z najbardziej naturalnych pokarmów dla człowieka - zawierają łatwo przyswajalne białka, dostarczają mnóstwo witamin i minerałów (...)
Przestań się objadać – 5 czynników, które prowadzą do tego, że jesz za dużo
Znam wielu ludzi, którzy nie mają większych problemów z dietą w trakcie tygodnia, jednak raz na jakiś czas mają napad głodu. W takiej sytuacji (...)
Dieta proteinowa – za i przeciw
Diety proteinowe są często uznawane za zakwaszające organizm, obciążające nerki i prowadzące do powstania efektu jojo.
Pierwsza wizyta u dietetyka
Podjąłeś decyzję o tym, że chcesz schudnąć. Mimo stosowania kilku diet, Twoja waga jedynie się powiększyła.
Jak schudnąć z ud i brzucha ?
Wielu osobom wydaje się, że ich problemem jest przede wszystkim tłuszcz odkładającej się w partii ciała. Najczęściej mamy kłopoty z tłuszczem (...)
Ile jajek może zjeść dziennie aktywna osoba?
Jajka w diecie to kontrowersyjny temat. Zawierają bardzo wartościowe białka, witaminy A, E, K i witaminy z grupy B, ale duża ilość cholesterolu sprawia, (...)
Dieta 1200 kcal - jakie efekty można na niej uzyskać?
Dieta 1200 kcal to dieta wymagająca dokładnego liczenia kalorii, dzięki której tygodniowo schudniemy od pół do 1 kilograma.
Dieta jogurtowa
Dieta jogurtowa należy do diet białkowych, w których spożywamy przede wszystkim produkty mleczne. Produkty tego typu sprzyjają chudnięciu i jednocześnie (...)
Dieta Montignaca - zobacz, jak dużo możesz schudnąc
Dieta Montignaca należy do diet niskowęglowodanowych i jej główną zasadą jest jedzenie tych posiłków, które mają niski indeks glikemiczny.