Zgłoś
|
|||
33 postów
Kobieta
Kraków
|
Napisano: 2015-10-19 10:41
Jakie preparaty, leki albo suplementy polecacie w przypadku zgagi? Chodzi mi o coś sprawdzonego - bo od pewnego czasu ta dolegliwość bardzo daje mi się we znaki. |
||
Zgłoś
|
|||
22 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-20 20:01
Może na początek coś z domowej apteczki. Spróbuj herbaty z imbiru - 1 łyżeczkę startego imbiru zaparzać wrzątkiem przez 10 min i wypić lub herbatę z kminu - 2 łyżeczki kminu rzymskiego na szklankę wrzątku zaparzać przez 10 minut. Przed wypiciem przecedzić. Możesz także spróbować bez cukrowej gumy do żucia. Może także pomóc wypicie szklanki ciepłej wody wymieszanej z sodą oczyszczoną i kilkoma kroplami soku cytrynowego. Polecane na zgagę są także soki z marchwi, buraka, rzodkwi i ogórka, które mają zasadowy odczyn. Najlepiej także ostatni posiłek jeść najpóźniej 3 godziny przed snem. |
||
Zgłoś
|
|||
23 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-24 19:19
Manti do ssania dobrze i szybko działa. Ja mam zawsze w torebce :)
|
||
Zgłoś
|
|||
13 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-29 20:38
Ja kupuję Ranigast (ok 4,5 zł) . Mnie zgaga dopada często więc wolę mieć coś pod ręką. Niestety naturalne sposoby mi nie pomagają. Zastanawiam się nad wizyta u gastrologa ;/
|
||
Zgłoś
|
|||
12 postów
Mężczyzna
|
Napisano: 2015-10-31 17:06
Mi czasem dokucza zgaga, szczególnie po zjedzeniu tłustego posiłku. Z domowych sposobów mogę polecić picie siemienia lnianego - mi zawsze pomaga. Czytałem, że napar z jałowca także pomaga pozbyć się zgagi.
|
||
Zgłoś
|
|||
3 posty
Kobieta
|
Napisano: 2016-10-08 23:25
Ja ze swojej strony zdecydowanie mogę polecić na zgagę słodkie migdały. Świetnie u mnie sprawdzały się w czasie ciąży :)
|
||
Zgłoś
|
|||
6 postów
Kobieta
|
Napisano: 2017-01-12 14:03
Ja polecam ranigast, zawsze mi pomaga :) Muszę sprawdzić tą herbatę z imbiru, hmmm zaciekawiło mnie ;) |
||
Zgłoś
|
|||
34 postów
Kobieta
|
Napisano: 2017-02-24 09:52
Ja mam sprawdzone: Ranigast, Maalox, Gealcid na zgagę:) a jak wiem, że szykuje się obfity i tłusty obiad u babci to zawsze biorę rapacholinę przed obiadem i wtedy nie mam problemów żołądkowych:) |
||
Zgłoś
|
|||
41 postów
Kobieta
|
Napisano: 2020-07-27 15:55
ooo, nie słyszałam że picie siemienia lnianego pomaga na zgagę, to dlatego nigdy nie mam z nią problemow ;) |
||
|