Zgłoś
Cytuj
|
|||
30 postów
Kobieta
Bielsko-Biała
|
Napisano: 2015-10-07 18:30
Słuchajcie - po raz pierwszy kupiłam jarmuż i totalnie nie wiem, jak go fajnie przyrządzić. Może macie jakieś wskazówki, przepisy? |
||
Zgłoś
Cytuj
|
|||
31 postów
Kobieta
Garwolin
|
Napisano: 2015-10-08 16:49
Ja jadłam kilka razy jarmuż w bardzo prostej postaci - lekko zblanszowany, z przyprawami. Bardzo mi smakował. |
||
Zgłoś
Cytuj
|
|||
16 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-09 09:01
Jarmuż jest chyba mało popularny w naszej kuchni, często się go stosuje jako ozdobę niz do jedzenia. A szkoda, bo zawiera dużo właściwości odżywczych. Przede wszystkim ma dużo białka i błonnika, witaminy C i K a także wapń i potas oraz przeciwutleniacz - sulforafan. Poza tym jest naprawde zdrowy dla serca- ze względu własnie na zawartość potasu. |
||
|