Zgłoś
|
|||
18 postów
Kobieta
Żagań
|
Napisano: 2015-10-10 09:55
Są wśród nas osoby, które wyszły z anemii? Ja od kilku miesięcy próbuje pozbyć się anemii domowymi sposobami - jem buraki, wątróbkę ale nie wiele to pomaga.... Macie jakieś pomysły? |
||
Zgłoś
|
|||
13 postów
Kobieta
Warszawa
|
Napisano: 2015-10-10 11:43
Wydaje mi się, że w tym przypadku powinien wkroczyć lekarz. Anemia to nie katar czy ból zęba - radzę Ci pójść do lekarza i zrobić badania. |
||
Zgłoś
|
|||
16 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-10 13:38
Też mi się wydaje, że wizyta u lekarza może byc konieczna. Ale możesz tez jeszcze spróbować tabletek z żelazem, są dostępne bez recepty.
|
||
Zgłoś
|
|||
17 postów
Kobieta
Konin
|
Napisano: 2015-10-16 09:05
Ja na początek bym zastanowiła się nad właściwa dietą. Nie wiem czy wiesz, że żelazo zawarte w roślinach przyswaja się gorzej niż to pochodzenia zwierzęcego. Dlatego dieta w anemii musi być bogata w mięso. Żelazo zawarte w produktach zwierzęcych przyswajane jest w 30 proc.
Szczególnie bogate w żelazo, a więc polecane przy anemii są: wątroba
wieprzowa, mięso wołowe (nerki i serce), mięso indycze i kurze. Ostatecznie można spróbować tabletek z żelazem a jak to nie pomoże to już faktycznie do learza trzeba iść. |
||
Zgłoś
|
|||
18 postów
Kobieta
Żagań
|
Napisano: 2015-10-16 20:50
A tabletki z zelazem jakie polecacie? Stosowalyscie jakies? Na rynku jest tyle suplementow diety, ze nie wiem ktory wybrac? |
||
Zgłoś
|
|||
23 postów
Kobieta
|
Napisano: 2015-10-20 20:19
Faktycznie jest dużo tabletek z żelazem. Ja kupuję albo chelaferr bio complex albo acti globin. Mi bardzo pomaga.
|
||
|